Benone Olaru sa născut pe 18 iulie 1966 la Hunedoara (România), un oraş mic din Vestul României cunoscut, printre altele, pentru castelul fascinant din Evul Mediu.

Copilăria lui este legată de natură si incă de la o vârstă fragedă, între păduri şi dealuri, el se amuza modelând lut şi cretă, pasiunea lui pentru design este transmisă lui Benone de la tatăl său, în timp ce capacitatea de modelare în lemnul a fost transmisă de la bunicul său care obişnuia să fie creator de butoaie de vin.

Trecut de adolescenţă, apare necesitatea "de a dobândi o meserie şi de a câstiga traiul", ca un mecanic, meserie care nu reuşeşte sa deranjeze înclinările sale artistice. Momentul de cotitură a avut loc în timpul serviciului militar: când ordonatorul de câmp Dragomir Nicolae, un expert tâmplar şi decorator calificat, vazănd perceperea artisticv a lui Benone, il orientează spre drumul artei. Şi de aceea, după ce a terminat serviciul militar, Benone urmează sfatului lui Dragomir si începe să lucreze cu o daltă şi, ulterior, se inscrie la Şcoala de Arte Frumoase.

Curriculum